Shadowrun

    Ez a szerepjáték a Földön, de a jövőben játszódik. A harmadik szabálykönyvben 2060-at, a kiegészítők elmennek 64-ig, míg a negyedik kiadásban már 2070-et írunk. Az alternatív jövőben a technika és a mágia együtt van jelen. A szerepjáték alapjai igencsak régiek, ezért a kábel nélküli adatátvitel, SMS, Bluetooth csak az utolsó szabálykönyvben van benne. A Shadowrunt kizárólag 6 oldalú kockákkal játsszák.
    Az újra megjelenő mágia hatására elkezdődik a goblinizáció, sárkányok bújnak elő és a megatársaságok elnyomják az államokat. Az alap helyszín Seattle, de ettől persze könnyen eltérhetünk.
    Kiegészítőiben bővebb információt kaphatunk a mágia, fegyverek, dekázás, rigózás és területek(Árnyékmagyarország) működéséről.

A negyedik szabálykönyvben megváltoztatták a tulajdonságokat, a 3. kiadás szerint mutatom be.
Fajok: Ember, Elf, Törpe, Ork, Troll, Alakváltó, Temetőlidérc és más metavariánsok.
Kasztok: Arc, Rigó, Dekás, Utcai szamurály, Adeptus, Varázsló. Ezek csak az irányadók.
Tulajdonságok: Test, Gyorsaság, Erő, Karizma, Intelligencia, Akaraterő, Esszencia, Mágia.

A regényem írásához adott segítségeteket, hibák jelzését előre is köszöm! A következő oldalon összefoglalom a javításokat: errata

A SR4 szabályzata sok újdonságot hoz, főleg a szerencse hatása a játékra más az új próba-rendszernek köszönhetően. Az új szabályokat érdemes megismerni, vannak kifejezetten hasznosak is! Elkezdtem lefordítani a főbb dolgokat, íme itt tartok most:
   SR4.doc